Atletiek | Hard hollen door de modder in Ekehaar

Stadskanaal

Op zondag 17 januari vindt de dertiende Broekstreker Veldloop in Ekehaar plaats, de start van het nieuwe seizoen van Rabocup Loopcircuit Assen en Noord-Drenthe. De wedstrijd is ook een onderdeel van het Geopark Cross Circuit.

Op het uitdagende parcours kunnen wedstrijdlopers hun eerste punten verdienen voor de twee loopcircuits. De vrouwen moeten een afstand afleggen van 5,6 kilometer en de mannen krijgen 8,2 kilometer voor de kiezen. De start is om 13.00 uur. Aanmelden kan via www.inschrijven.nl en inschrijven op de dag zelf kan in het dorpshuis in Ekehaar. De Broekstreker Veldloop is voor leerlingen van de basisscholen de tweede loop van de Kidsrun, het individueel jeugdkampioenschap van de gemeente Aa en Hunze. Leerlingen van groep 3 tot en met 8 kunnen per wedstrijd punten behalen, waarmee uiteindelijk de drie snelste jongens en meisjes uit Aa en Hunze mooie prijzen kunnen winnen. De eerste wedstrijd was in september in Rolde. Kinderen kunnen inschrijven vanaf 10.00 uur in het dorpshuis en de eerste start is om 11.00 uur. Deelname is gratis. Kijk voor meer informatie op www.svdb.nl

Auteur

Paul Abrahams