Azc Musselkanaal sleept 'Best Practises Award' in de wacht

Stadskanaal

Het azc in Musselkanaal heeft een schoonmaakproject opgezet. Dit project heeft de ‘Best Practise Award 2015’ gewonnen.

De award is voor de vierde keer in de Brabanthallen in Den Bosch uitgereikt door de commissie Code Verantwoordelijk Marktgedrag schoonmaak- en glazenwassersbranche. COA-medewerkers in Musselkanaal melden: "De Award die we hebben gewonnen gaat over het schoonmaakproject dat wij hebben opgezet. Hierin faciliteren wij bewoners om opleidingen te volgen tot schoonmaker bij ‘Hectas Facility Services’. Zij willen bewoners die een diploma op zak hebben aan een baan helpen." Het COA betaalt de opleiding en deze wordt gegeven door 'SVS Opleidingen'. Diploma's hiervan worden door alle schoonmaakbedrijven erkend, bewoners kunnen dus ook bij andere schoonmaakbedrijven aan de slag. De eerste twee bewoners die zijn uitgestroomd hebben inmiddels een baan bij Hectas. Het plan is om nog drie bewoners te koppelen aan werk.

Auteur

Paul Abrahams