Rubriek | Mijn vader is Roeland Deuring uit Stadskanaal

Stadskanaal

Deze week is een foto gemaakt van Roeland Deuring. De 46-jarige inwoner van Stadskanaal is de vader van Jarno (14 jaar).

door Paul Abrahams

Roeland werkt sinds twee jaar als logistiek medewerker in het distributiecentrum van Jumbo in Beilen. Daarvoor reed hij zo'n twaalf jaar naar Gieten waar het distributiecentrum van achtereenvolgens Schuitema en C1000 was gevestigd. De Knoalster werkt verdeeld over vijf dagen dertig uur. "Ik begin 's morgens om zes uur en ik ben zo rond de klok van één uur vrij. Dan heb ik de hele dag nog voor me. Ik doe onder meer wat klusjes in het huishouden en ik zorg voor het eten." Op dinsdagavond en op donderdagavond staat Roeland op het trainingsveld van Gasselternijveen om de spelersgroep van de zondag vijfdeklasser onder handen te nemen. Ook volgend jaar is hij trainer van Gasselternijveen, want het contract is met twaalf maanden verlengd. Op zaterdag staat Roeland - hij droeg ooit als profvoetballer het shirt van Heracles uit Almelo - aan de zijlijn te kijken naar de verrichtingen van zijn zoon Jarno. De appel valt niet ver van de boom, want ook Jarno kan heel aardig tegen een bal trappen. De scholier van het Carmel College in Emmen speelt in de C1 van FC Emmen. Hij traint vijf keer in de week en voetbalt in de eerste divisie tegen ploegen als FC Groningen, FC Twente, De Graafschap en PEC Zwolle. "Ik ben elke zaterdag van de partij", vertelt Roeland. "Uit en thuis." Jarno - hij is aanvallende middenvelder - hoopt over enkele jaren in de voetsporen van zijn vader te treden. "Ik wil graag profvoetballer worden. Net als mijn vader vroeger." Wil je ook samen met je moeder of vader in de krant? En vindt je moeder of vader het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.  

Auteur

Paul Abrahams