Rubriek | Mijn vader is ... bedrijfsleider Edwin Veldman uit Gieten

Stadskanaal

Deze week is een foto gemaakt van Edwin Veldman. De 39-jarige inwoner van Gieten is de vader van Thijn (vier jaar).

door Paul Abrahams

Edwin is sinds enkele jaren bedrijfsleider van de Jumbo supermarkt - voorheen C1000 - in zijn woonplaats. "Ik ben in 1995 begonnen als stageloper en ben daarna blijven hangen. Eerst als parttimer en daarna heb ik een BBL opleiding gevolgd. Ik heb op alle afdelingen gewerkt: van bakkerij tot slijterij." De inwoner van Gieten heeft altijd een pieper van de brandweer op zak. "Ik ben hoofd brandwacht en chauffeur van de vrijwillige brandweer in Gieten. Gemiddeld kom ik zo'n 50 keer per jaar in actie. Dat varieert van een brand blussen tot assistentie verlenen bij een verkeersongeluk. Ja, dat is soms best wel heftig. Het is toch een dorp en je kent veel mensen. Het komt soms wel heel dichtbij." Naast hardlopen en fietsen op een ATB speelt Edwin ook toneel. Bij toneelvereniging Eureka en bij Jeugdtheater Tikotaria. "We spelen altijd vrolijke stukken, waarbij veel gelachen wordt. Eureka speelt op 12 en 13 februari en in april vinden de uitvoeringen van Tikotaria plaats. Daar kan ik me echt op verheugen." Thijn zit in groep 1 van de openbare basisschool Gieten. Op zondagmiddag mag hij soms de deur van de winkel open doen en ook worden dan de scan apparaten getest. Kijken of alle lichtjes branden. Wat hij later wil worden? "Groot. En ik word ook brandweerman, net als papa." Wil je ook samen met je moeder of vader in de krant? En vindt je moeder of vader het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.  

Auteur

Paul Abrahams