Dagje uit voor het gezin: Jumper Schutrups Dogwalk in Exloo

Stadskanaal

Op zaterdag 6 februari is de derde editie van de Jumper Schutrups Dogwalk. De organisatie pakt net als de vorige edities weer groots uit. Naast Schutrups Schoenen uit Exloo is Jumper De diersuper medeorganisator.

Mark Harms van Jumper legt uit wat de Dog Walk inhoudt. "De deelnemers kunnen kiezen uit wandelingen van vijf en tien kilometer, waarbij natuurlijk het accent op de honden is gelegd. De hond maakt steeds meer een belangrijk onderdeel uit van het gezin. Daarom is de Jumper Schutrups Dogwalk het enige uitje voor écht het hele gezin.” Na het overweldigende succes van de 2014 en de 2015 editie zijn direct de voorbereidingen begonnen voor 2016. Uitbreidingsmogelijkheden, suggesties van de bezoekers, alles werd aangepakt om de editie voor 2016 tot een nog groter succes te maken. Er zijn weer diverse bedrijven aanwezig die de baasjes bijvoorbeeld voorzien van professioneel voedings- en vachtadvies op maat. Bij de start is weer iemand aanwezig die de voetzooltjes controleert en behandelt met een speciaal middel dat een beschermend laagje aanbrengt ter voorkoming van irritatie van vuil, pekel en sneeuw. Verder zijn vertegenwoordigers van de Dierenambulance, Staatsbosbeheer en het Dierenasiel Stadskanaal aanwezig. Daarnaast is het mogelijk om onder begeleiding van hondenschool de Hondenhoeve een gratis hondentraining te volgen en mee te doen aan een behendigheidscircuit. 'Praktijkspeuren' geeft proeflessen in het speuren. “Elke hond wil graag zijn neus gebruiken", weet Harms. "Tijdens de les proberen we de honden aan het speuren te krijgen.” Op de braderie in het bos en aan de finish staat een hapje en een drankje klaar. De kinderen kunnen daar ondertussen creatief bezig zijn met het maken van speciale hondentaarten. Nieuw dit jaar is de 'Bubbel experience', waar de hond na de wandeling lekker kan worden afgewassen en afgedroogd. De wandeling start vanuit een grote tent aan de Zuiderhoofdstraat 13 in Exloo achter de winkel van Schutrups Schoenen. De deelname is gratis. gratis. U kunt ter plekke nog inschrijven tussen 10.00 en 14.00 uur. Wie zich echter voor donderdag 4 februari via de website www.dogwalk.nu inschrijft, ontvangt een goed gevulde goodiebag op de Dog Walk dag.

Auteur

Paul Abrahams