Programma carnavalsvereniging de Kloosterwiekers in Ter Apel

ter apel

Op donderdag 4 februari worden door de carnavalsvereniging de Kloosterwiekers vanaf 9.00 uur zo'n 700 bakjes fruit bezorgd bij alle inwoners van Ter Apel van tachtig jaar en ouder en bij alle chronische zieken.

Op vrijdag 5 februari wordt op de basisscholen De Vlinder, Bonifatius en Pork geen les gegeven. De leerlingen krijgen vanaf 9.00 uur bezoek van de ceremoniemeester en Prins, Vorst en de hele Raad van Elf. 's Avonds staat nog een inspectieronde van de praalwagens op het programma. De gezelligste optocht van het noorden gaat zaterdag 6 februari om 14.00 uur van start. Op de lijst staan zestig praalwagens en veertig loopgroepen. In totaal zo'n 2000 personen. De bonte stoet wordt officieel in beweging gezet door Prins Alko de Eerste. Vanaf 16.00 uur wordt carnaval gevierd in de feesttent op het Dr. Mansholtpark. Het bal begint 's avonds om 21.00 uur met muziek van Hanky Panky's party machine, René Becker, de Gangmakers, Burdy en Evert Baptist. De kosten bedragen tien euro. ID is verplicht. Het feestprogramma wordt zondagmorgen 7 februari afgesloten met een bezoek aan ziekenhuizen en verzorgingstehuizen in de regio. 's Middags begint om 14.00 uur het kindercarnaval in de feesttent met medewerking van de Dikdakkers Kidz Show. Vanaf 20.00 uur vindt de prijsuitreiking van de optocht plaats. De formatie de Moeflons is eveneens van de partij.

Auteur

Paul Abrahams