Tien jaar baangarantie voor gedetacheerde medewerkers Wedeka

nieuw-buinen

Ruim veertig medewerkers van Wedeka die het groen in de openbare ruimte onderhouden in de kernen Stadskanaal-Noord, Alteveer, Mussel, Onstwedde en Vledderveen worden gedetacheerd naar B&M Beheer en Onderhoud, een onderdeel van Hoornstra Aannemingsbedrijf in Nieuw-Buinen.

door Paul Abrahams

Op het hoofdkantoor van de nieuwe werkgever zijn de contracten getekend door directeur Ben Timmermans van B&M Beheer en Onderhoud, directeur Johan Mug van Wedeka en burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal. Het detacheren van de medewerkers van Wedeka heeft te maken met de invoering van de zogeheten Participatiewet, waardoor steeds meer mensen met een ziekte of een handicap aan de slag gaan bij reguliere bedrijven. De verwachting is dat dit jaar nog meer contracten worden getekend; dat nog meer medewerkers van Wedeka een nieuwe baas krijgen. Ben Timmermans steekt in opmaat naar het ondertekenen van de contracten de loftrompet over de besprekingen met de gemeente Stadskanaal en met de directie van Wedeka. "Hoewel ik beslist niet over één nacht ijs ben gegaan, zijn de onderhandelingen voortvarend verlopen. Naast het detacheren van de ruim veertig medewerkers van Wedeka, hebben we ook alle machines overgenomen. Van grasmaaiers tot kettingzagen." Volgens Timmermans krijgen de nieuwe medewerkers alle kansen om door te groeien. "Naast groenonderhoud zijn we ook actief in bijvoorbeeld de wegenbouw en de recycling. Ook hier liggen voldoende kansen om een carrière op te bouwen." Johan Mug benadrukt dat 'zijn' Wedeka medewerkers een prima werkgever krijgen. "Mijn taak was om te zorgen voor een goede werkplek. Dat is gelukt. Verder krijgen jullie een baangarantie van tien jaar. Wie kan dat nog zeggen vandaag de dag? En ik heb al gehoord dat jullie nieuwe werkkleding veel mooier is dan de kleding van Wedeka."

Auteur

Paul Abrahams