Joop Zuidema | Financiële en muzikale duizendpoot uit Musselkanaal

Stadskanaal

De agenda van Joop Zuidema staat vol met afspraken. "Ik hoef me niet te vervelen", vertelt de 67-jarige oud-directeur van de Rabobank in Musselkanaal, Stadskanaal en Zuidwest-Drenthe die zo'n tien jaar geleden weer is teruggekeerd naar Musselkanaal. "Hier voel ik me thuis."

door Paul Abrahams

Zuidema is penningmeester van de KBO provincie Groningen en van de Organisatie Samenwerkende Ouderenbonden provincie Groningen en voorzitter van de Werkgroep Belastingservice Ouderen. Verder is hij bestuurslid van de Stichting Cornelis Dopper en voorzitter van Probus, een club 'van gepensioneerde zakenmensen'. Veel tijd en energie wordt momenteel gestoken in het samenstellen van de 25ste editie van de Snikkeweek die in de week van Hemelvaart in Musselkanaal wordt gehouden. Zuidema is penningmeester en ambtelijk secretaris. "Ondanks de beperkte financiële middelen proberen we weer een gevarieerd programma samen te stellen. Een leuk onderdeel van het jubileumprogramma is 'loopballonnen op het water." Muzikaal staat de inwoner van Musselkanaal ook zijn mannetje. Hij is al veertig jaar lid van het katholiek kerkkoor en daarnaast is hij lid van de Tiroler Kapel. "Ik speel de trombone en ik neem de presentatie voor mijn rekening. In de kast hangt nog een prachtig kostuum, want ik ben eveneens lid van het ensemble Cantabilé in Klazienaveen."  

Auteur

Paul Abrahams