Sieko Freuling | Tien kilometer hardlopen in 55 minuten

Stadskanaal

Sieko Freuling is 75 jaar, maar toch trekt hij drie keer in de week de hardloopschoenen aan.

door Paul Abrahams

"Op maandag- en woensdagavond train ik bij Runners Stadskanaal en in het weekend loop ik een trainingsrondje of doe ik mee aan een wedstrijd in de regio", vertelt de voormalige onderhoudsmonteur van Philips Stadskanaal die ooit begonnen is als meubelmaker. De Knoalster probeert nog steeds de afstand van tien kilometer af te leggen in een tijd van ongeveer 55 minuten en dat lukt bijna altijd. "Ik loop van het begin tot het eind heel constant. Atleten die in  55 minuten willen finishen moeten maar bij mij in de buurt blijven." Naast hardlopen is Sieko een actief radio amateur en ook steekt hij veel tijd en energie in het onderhouden van zijn Volkswagen Kever uit 1973 en van zijn Volkswagen bus uit 1975. "Ik heb rijles gehad in een Volkswagen Kever en de liefde voor dat merk is nooit meer verdwenen. Met de Kever ben ik elke dag wel op pad. Dat gevoel, dat geluid, die geur. Dat is niet te beschrijven. En al die mensen die onderweg de duim omhoog steken." Sieko is lid van de VW Keverclub en van de VW Busclub Nederland. "In de maand juni staat weer een treffen op het programma in Wanroy. "Ik kan me daar al erg op verheugen. Gezellig andere enthousiaste leden ontmoeten, ervaringen uitwisselen, lekker slapen in de bus. Dat is echt genieten!"

Auteur

Paul Abrahams