Rubriek | Mijn vader is ... Winfried Bats uit Gieten

Stadskanaal

Deze keer is een foto gemaakt van Winfried Bats. De 48-jarige inwoner van Gieten is de vader van de zevenjarige Kian, leerling van groep vier van OBS Bonnen in Gieten.

door Paul Abrahams

De voormalige top adventure racer - hij heeft onder (veel) meer als deelnemer aan het WK in Frankrijk in 2012 zeven dagen non-stop gelopen - runt het bureau Adam & Events en organiseert onder de naam RunForestRun een serie zogeheten trailruns in de provincie Drenthe. "De routes zijn uitgezet over brede zandpaden, Drentse keienwegen en smalle slingerende bospaden. Atleten genieten met volle teugen van de natuur. De meeste lopers dragen ook geen horloge. Beleving is veel belangrijker dan een tijd neerzetten. In oktober vindt overigens de Indian Summer Ultra plaats. Heel bijzonder: een trailrun over 125 kilometer door Drenthe." Kian mag zijn vader altijd helpen tijdens de wedstrijden van RunForestRun. "Ik mag dan de bananen snijden, de rozijnen in de bakjes stoppen en bekertjes met drinken klaar zetten. Ook roep ik de nummers van de deelnemers als ze vlak bij de finish zijn." Op dinsdagmiddag kan Kian zijn energie kwijt tijdens het zogeheten freerunning in sportzaal de Wendeling vlak bij zijn huis. Een activiteit van de plaatselijke gymnastiekvereniging Sparta. Lekker rennen, klimmen en klauteren. Natuurlijk doet hij mee aan de Run van Gieten op zaterdag 14 mei. Wat de knaap later wil worden is nog niet helemaal duidelijk. Met een helikopter mensen redden in de bergen is wel spannend, maar waarschijnlijk wacht een carrière switch. Wil je ook samen met je moeder of vader in de krant? En vindt je moeder of vader het ook leuk? Stuur dan een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl Wie weet word je binnenkort gebeld voor een gesprek en een foto.  

Auteur

Paul Abrahams