Europese dag van de 'megalithische cultuur' in het Hunebedcentrum in Borger

Stadskanaal

Op zondag 24 april worden de hunebedden en andere monumenten gemaakt van grote stenen in Europa extra onder de aandacht gebracht.

De monumenten, grotendeels uit de prehistorie, zijn zelfs na duizenden jaren nog iconen in het landschap. Van Duitsland tot Denemarken en van Portugal tot Zweden worden activiteiten georganiseerd. Het Hunebedcentrum in Borger doet ook mee. Er worden allerhande activiteiten gehouden, waar bezoekers, die een toegangskaartje hebben, aan kunnen deelnemen. Zo vertrekt ieder uur een wandeltocht of een fietstocht met gids langs hunebedden in de omgeving van Borger. In het Oertijdpark zijn de hele dag prehistorische mensen aanwezig die laten zien hoe het leven in de prehistorie was. Meer informatie is te vinden op www.hunebedcentrum.nl

Auteur

Paul Abrahams