Caveman Challenge in de oude dierentuin in Emmen

EMMEN

Wie binnenkort wil weten hoe de dieren in het oude Dierenpark Emmen hun verblijven hebben beleefd, moet zich opgeven voor de Caveman Challenge Emmen.

door Vincent Trechsel

Die kruip-, klauter- en looproute gaat namelijk dwars door het oude olifantenverblijf, over de savanne en door het water waar een paar maanden geleden nog pelikanen zwommen. Dat maakte organisator Nico Dümmer vorige week bekend. De 54-jarige Emmenaar klinkt trots als hij over zijn obstakelrun praat. "Dit is de eerste en de laatste keer na het sluiten van de dierentuin om het park nog een keer te beleven. De bouwer van de obstakels, die in heel Europa actief is, zei dat hij nog nooit zoiets had meegemaakt. Dit is uniek." Het publiek kan zondag 5 juni – wanneer de Caveman Challenge Emmen is – ook de oude dierentuin bezoeken en ziet dus in plaats van dieren zo’n 1500 hollende mensen. Want 1500 is het getal dat voor het aantal opgegeven mensen staat. "Ik heb er niet eens veel aandacht aan hoeven besteden", bekent Dümmer. "De aanmeldingen vlogen binnen. Mensen kunnen zich tot en met 5 mei opgeven." De Caveman Challenge kent drie verschillende parcours. De zogenoemde ‘Kids en ouder run’ is zoals de naam verraadt voor kinderen onder begeleiding. De kinderen – vanaf zes jaar mogen ze meedoen – moeten zo’n drie kilometer lopen en kruipen door bijvoorbeeld het oude tijgerverblijf en door het verblijf waar de bizons graasden. "Als het obstakel te moeilijk is voor een kind, dan kunnen ze er ook omheen. De finish is in het centrum van Emmen. Daar krijgen de kinderen een medaille." De andere twee runs gaan niet alleen door het oude dierenpark, maar via het Atlas Theater naar het Oranjekanaal. De deelnemers die de 6,6 kilometer lopen keren daar, terwijl de echte fanatiekelingen – zij lopen 13,13 kilometer – het bos ingaan om daar nog wat kilometers te maken. "Zij finishen ook in het centrum van Emmen", vertelt Dümmer. "Ik krijg ook veel verzoeken of mensen als groep mogen starten. Dat kan, maar die moeten dat via info@cavemanchallenge.nl laten weten. Ter voorbereiding op de Caveman Challenge is de Trail Run bij de Rietplasloop. De Trail Run is een heuvelachtig parcours zonder obstakels. Als je daar de tien kilometer volhoudt, kan je beide afstanden met obstakels ook aan."    

Auteur

Paul Abrahams