Wandelvierdaagse en Kennedymars in Odoorn

Odoorn

De Drentse wandelvierdaagse wordt dit jaar voor de 28e keer gehouden. De start is op donderdag 5 mei aan de Torenweg in Odoorn. Er kan gekozen worden voor afstanden van 10, 20, 30 en 40 kilometer.

Per dag kan er ook tussen de verschillende afstanden gewisseld worden. Zelfs onderweg kan een route worden afgebroken voor een kortere afstand doordat de routes in lussen zijn uitgezet. Onderweg is voldoende gelegenheid om op een terrasje uit te rusten. Een, twee of drie dagen meedoen kan ook. Voor iedereen die alle vier dagen meeloopt, ligt er op zondag 8 mei een medaille klaar. Op woensdagavond 4 mei start de traditionele Kennedymars: dat is een flinke nachtelijke wandeling van 80 kilometer die om 22.00 uur start. De Kennedymars kan ook gecombineerd worden met nog drie dagen 40 kilometer wandelen: de zogenaamde Kennedymars plus.

Thema

Voor de jeugd van de basisschool is er een eigen vierdaagse. Smokkelavontuur is het thema. Een avontuurlijke wandeling met activiteiten onderweg. Een speciaal team zorgt voor de begeleiding. Bij terugkomst kunnen de kinderen zich nog vermaken op het terrein in hun eigen tent en op het springkussen. De afstanden voor de jeugd zijn 5 of 10 kilometer. Na vier dagen wandelen is er ook voor hen een mooie medaille. Elke dag vanaf 13.30 uur is er livemuziek in de tent. Heerlijk Leed, amusementskoor Variant, de Loo en Drostensingers, De Naoberzangers en de Gasselter Blaoskapel komen langs. De vierdaagse wordt gehouden onder auspiciën van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Inschrijven kan elke dag in de tent. Meer informatie staat op www.dw4d.nl.

Auteur

Redactie