Pinksterraces | Spektakel in het MAC stadion in Stadskanaal-Noord

Stadskanaal

Liefhebbers van motorsport opgelet! Op maandag 16 mei - Tweede Pinksterdag - houdt MAC Stadskanaal en Omstreken voor de 63ste keer de Pinksterraces.

Plaats van handeling is het prachtige MAC stadion op het sportpark Noord in Stadskanaal. Mede door de zogeheten 'snelle kom bochten' wordt weer veel spektakel verwacht. Dankzij de verhoogde taluds kan het publiek de wedstrijden vanaf het begin tot het eind op de voet volgen. In de komende dagen worden door de vele vrijwilligers de laatste puntjes op de i gezet. Kosten noch moeite waren gespaard om het sportevenement in goede banen te leiden. De eerste wedstrijd begint om 13.00 uur. In opmaat naar de eerste manche is gelegenheid om van 10.00 tot 12.00 uur te trainen. Verschillende talentvolle coureurs uit de Kanaalstreek staan op de startlijst van de rubrieken Internationale Specials, de zijspanklasse en de jeugd special klasse 125cc. Zoals onder (veel) meer Mark Stiekema, Jeroen Beishuizen, Niels Remmelts, Lars Zandvliet, Dirk Fabriek, Sandra Mollema, Henk Auwema, Patrick Kremer en Jan Heije Wubs. Nieuw dit jaar is de klasse met alleen maar coureurs uit de regio. In de Kia Van Staalduinen klasse komen zestien rijders tegelijk aan de start. Zo kan het publiek kijken naar de verrichtingen van Judith Kregel-Wubs, Ilona Fabriek-Wolgen, Janine Ratering-Stiekema, Henri Hardenberg, Jan Beishuizen, Eddie van de Veen, Derk Jan Kram, Martijn Koops, Harm Jan Mellies, Jeroen Alles, Gert-Jan Potze, Mark Oosting, Johan Berndt, Wesley Harmans en Marco Nijenhuis. Een toegangskaartje voor de Pinksterraces in Noord kost 15 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar hebben gratis toegang.

Auteur

Paul Abrahams