Tip van de redactie | Theater te Water speelt 'Hooggeëerd publiek'

Stadskanaal

Theater te Water: het laatste feestje is begonnen. Nog één zomer legt het schip de Verwondering aan in verschillende dorpen in de provincies Drenthe en Groningen.

Theater te Water is de laatste telg uit een eeuwenoude traditie van per schip rondreizende komedianten en kermisklanten. Schepen waaruit draaimolens tevoorschijn kwamen, de kop van Jut, exotische dieren als een papegaai of een aapje. Aan wal bouwden zij hun tenten op en samen vormden zij de kermis van het dorp. Met ‘Hooggeëerd publiek’ sluit Theater te Water een trektocht van vijfendertig jaren door Noord Nederland af. Nog eenmaal naar de dorpen met de laatste zomervoorstelling. Over een groepje kermisklanten en het geploeter met hun schip. Over perikelen rondom de aap Jocco, die kunstjes kan. En over de concurrent ‘Beestenspul’ die een echte panter heeft. En natuurlijk over de liefde, en jaloezie…. De voorstellingen beginnen om 20.30 uur. Reserveren via www.theatertewater.nl Onderschrift foto: Foto: Karel Zwaneveld.

Auteur

Paul Abrahams