STB viert feest | Negentig jaar tennis in Stadskanaal

Stadskanaal

De tennisvereniging STB in Stadskanaal bestaat negentig jaar. De eerste ballen werden destijds geslagen - onder de naam Amor - op de tennisbanen achter het voormalige hotel Dopper. Vervolgens verhuisde de vereniging naar de Molenwijk en sinds 2005 is de club gehuisvest op het prachtige complex De Borgen nabij de atletiekbaan.

door Paul Abrahams

"De mijlpaal wordt op gepaste wijze gevierd", vertelt voorzitter Gerwin Bruns die vijf jaar geleden het stokje heeft overgenomen van Theo Deddens. "Eén van de krenten in de pap van het programma is de jubileumavond op zaterdag 18 juni. Het feest wordt gehouden in de week van de jaarlijkse clubkampioenschappen. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 juni wordt gestreden om een plek in de eindronde van de verschillende rubrieken. Zaterdag wordt feest gevierd en zondag 19 juni staan de finales gepland." Bruns verwacht dat het 's avonds vanaf half negen wel eens druk kan worden op het tenniscomplex, waar zelfs een tent wordt geplaatst. "Ik denk dat ook veel oud-leden het leuk vinden om onder het genot van een hapje en een drankje herinneringen van vroeger op te halen. Vanwege de voorbereidingen is het wel gewenst om van te voren even aan te melden. Dat kan via de mail: jubileumstb@stb-stadskanaal.nl Diskjockey Robert - bekend van de Fox classic night zorgt tijdens het jubileumfeest voor extra sfeer en gezelligheid." In opmaat naar het feest 's avonds worden 's middags vanaf half twee allerhande activiteiten gehouden voor de jongste leden van de club. Het affiche vermeldt onder meer een clinic, een (groot)ouder/kind toernooi en de kinderen kunnen zich al dan geschminkt uitleven op een springkussen. In de komende maanden vinden nog enkele activiteiten plaats, waarvoor Bruns graag even reclame wil maken. "Om te beginnen het open beach tennistoernooi in het Pagedal dat zaterdag 16 en zondag 17 juli wordt georganiseerd samen met de tennisverenigingen Uneswido uit Onstwedde en GSM uit Nieuw-Buinen. Op het strand worden zes velden uitgezet. De eerste editie bracht vorig jaar zestig deelnemers op de been. De reacties waren zo enthousiast dat we deze keer zeker meer dan 100 namen op de lijst verwachten." "Van maandag 22 tot en met zondag 28 augustus wordt in Stadskanaal het Rabobank Tennis Toernooi gehouden. Vorig jaar bleef de teller steken op meer dan 170 deelnemers. Belangstellenden die dit jaar willen meedoen, moeten niet te lang wachten met aanmelden. Bij 150 namen gaat de inschrijving namelijk op slot." Permanent beach tennisveld Een lang gekoesterde wens van STB is de aanleg van een eigen beach tennisveld op De Borgen, verklapt Bruns. "Tennissen op het zand is moeilijk, maar hartstikke leuk om te doen. Het wordt dan ook steeds populairder. Wat mij betreft wordt het plan zo snel mogelijk uitgevoerd. We hebben genoeg ruimte op het tennispark."    

Auteur

Paul Abrahams