Harm Eefsting | Afscheid van 'lid van het eerste uur' van Onstwedder Boys

Stadskanaal

Harm Eefsting heeft op 72-jarige leeftijd zijn actieve voetbalcarrière beëindigd.

In een afscheidswedstrijd tussen Harm met voormalige teamgenoten en het derde elftal van de Boys liet hij vooral zien nog over een puike conditie te beschikken. De voornaamste redenen die Eefsting aangaf om te stoppen was niet omdat hij het voetballen beu was maar dat hij jongeren niet voor de voeten wilde lopen en dat er toch een keer een einde aan moest komen. Eefsting is lid vanaf de oprichting van de Onstwedder Boys in oktober 1963 is het langst spelend lid in de clubgeschiedenis. Maar lid blijft hij. Want Onstwedder Boys is 'mien cluppie'. Behalve voetballer was Eefsting jarenlang trainer en leider van de junioren en ooit zelfs de enige trainer van alle pupillen. In z’n toespraak werd Eefsting door de voorzitter niet alleen geroemd om z’n sportiviteit, maar ook om een paar fijne karakter eigenschappen als eerlijkheid, correctheid, oprechtheid en trouw.

Auteur

Paul Abrahams