FOTOREPORTAGE | Hard lopen in het dorp Onstwedde

Stadskanaal

De Onstwedder Omloop - de zevende wedstrijd van het Schutrups Loopcircuit - is maandagavond gewonnen door Ben Stellingwerf.

De atleet uit Bedum raffelde het parcours met een lengte van 10 kilometer af in een tijd van 32 minuten en 10 seconden. Freek Hoolsema uit Assen kwam als tweede over de finish in een tijd van 33 minuten en 52 seconden. Harald Kiewiet uit Winschoten sleepte de derde plaats in de wacht (34.22 minuten). De vrouwenwedstrijd werd gewonnen door Tessa den Heijer uit Halden. Ze liep na 38 minuten en 55 seconden onder het finishdoek door. De Stadjers Christien Koning (41.32) en Mareike Robertus (43.21) legden beslag op de tweede en de derde plaats in het eindklassement. De Onstwedder Omloop bracht zo'n 200 hardlopers op de been. De foto's zijn gemaakt door Jacqueline Schnieders.

Auteur

Paul Abrahams