Middeleeuws Ter Apel: spektakel bij het klooster

ter apel

'De jacht'. Dat is het thema van Middeleeuws Ter Apel dat zaterdag 3 en zondag 4 september bij het klooster in het grensdorp wordt gehouden.

Het festijn wordt zaterdagmorgen 3 september om 11.00 uur officieel geopend door René Paas, Commissaris van de Koning in de provincie Groningen. Op de enclave direct rond het klooster en op het terrein aan de overkant van de Sellingerstraat wordt een gevarieerd programma van activiteiten gepresenteerd. Van een middeleeuwse jaarmarkt tot demonstraties van oude ambachten, van lezingen tot vrolijke muziek en van veldslagen tot een concert en een spannende vuurshow. Een nieuw onderdeel is het middeleeuws banket op zaterdag 3 september dat verzorgd wordt door De Vrolicke Cockinnen. Aanmelden voor het banket kan via de website www.middeleeuwsterapel.nl Toegangskaarten voor Middeleeuws Ter Apel zijn met korting via de website te reserveren.  

Auteur

Paul Abrahams