Voetbal | Westerwolde verliest in slotfase met 2-1 van Blauw Geel ‘15

Stadskanaal

Met een verre van complete selectie reisde Westerwolde naar Groningen om in het bekertoernooi aan te treden tegen Blauw Geel ’15.

door Harm-Jan Pleiter

Trainer Loek Swarts had slechts twaalf spelers tot zijn beschikking en had derhalve dan ook weinig wisselmogelijkheden. Toen ook aanvoerder Arjen Heidekamp vlak voor rust geblesseerd moest uitvallen was het duidelijk dat het een pittige avond voor de Vlagtwedder elf zou worden. Lang hield men stand, totdat in de 89ste minuut Blauw Geel ’15 de winnende goal wist te produceren. Met een nipte 2 – 1 nederlaag keerden spelers, begeleiding en de zes meegereisde supporters van Westerwolde onder de invallende duisternis weer huiswaarts. Aanvankelijk zag het er goed uit voor Westerwolde; men was absoluut niet de mindere van de thuisploeg. Helaas voor Westerwolde werd na ongeveer vijftien minuten spelen een doelpunt van Jeremy Hekman afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Halverwege de eerste helft kende de matig leidende scheidsrechter Haas een strafschop toe aan Blauw Geel ’15. De vraag hierbij was of de hand van Joan Solano naar de bal ging of dat de bal naar zijn hand ging. Van afstand gezien was het laatste het geval, maar de leidsman oordeelde anders. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten. Westerwolde pakte de draad weer op, hetgeen resulteerde in een paar mooie aanvallen en een aantal vrije schoppen op de rand van de zestien meter. Uit één van die vrije schoppen knalde Bartel Geleijnse zijn eerste doelpunt van het seizoen achter de verbouwereerde goalie van de thuisploeg. Met een 1 – 1 ruststand konden beide teams enig vocht bijtanken op deze zwoele zomeravond. In de tweede helft ging de strijd lang gelijk op. Toch was het zichtbaar dat de vermoeidheid bij Westerwolde enigszins toesloeg. Voor beide ploegen waren er kleine kansen en lang leek het er op dat de wedstrijd in een gelijkspel zou eindigen. Tot de 89e minuut. Een vlijmscherpe counter werd beheerst door een van de voorwaartsen van Blauw Geel ’15 afgerond en tekende daarmee de 2 -1 eindstand aan. In de resterende minuten was Westerwolde niet meer bij machte het de verdediging van Blauw Geel ’15 nog moeilijk te maken. En toen het al behoorlijk donker werd op sportpark Coendersborg konden de mensen van Blauw Geel ’15 dan ook juichend naar de kleedkamer. “Al met al gezien de tweede helft ook wel verdiend, maar onnodig”, was het oordeel van trainer Loek Swarts van Westerwolde. Door deze nederlaag zal het voor Westerwolde moeilijk worden de winst in de poule nog te pakken. Mede door de 8 – 0 overwinning van Onstwedder Boys op Veelerveen heeft het team een winnend eindresultaat in deze poule van het bekervoetbal niet meer in eigen handen. Zaterdagavond moet er om 18.00 uur (in tegenstelling tot eerdere berichtgeving) in Onstwedde worden aangetreden tegen de plaatselijke Boys. Hopelijk lukt het trainer Swarts deze avond aan het eind van de vakantieperiode een representatief elftal op de been te krijgen.

Auteur

Paul Abrahams