Demonstratie Onstwedder Gaarv’n bij museum collectie ter Borg tijdens Open Monumentendag

Veendam

Kom zaterdag 10 september tijdens de Nationale Open Monumentendag ook even langs museum collectie ter Borg in Ommelanderwijk, bij de Stainkroeg in Veendam. Van 14.00 tot 16.00 uur demonstreren de Onstwedder Gaarv’n wat oude boeren ambachten.

Stichting Onstwedder Gaarv’n stelt zich tot doel om bekendheid te geven aan oude, vooral agrarische ambachten en deze in stand te houden. Dit gebeurt door middel van demonstraties en cursussen en door antieke werktuigen in oude ere te bewaren of herstellen. . En voor wie het museum van binnen nog niet heeft bekeken, het is zeker de moeite waard om over de drempel heen te stappen om vervolgens kennis te maken met een indrukwekkende expositie. Het museum omvat een verzameling van veenkoloniale landbouwvoorwerpen van voor de mechanisatie, die door landbouwer Henk ter Borg uit Borgercompagnie zijn bijeengebracht. Tijdens de Open Monumentendag staan er gidsen klaar om "Het verhaal van de veenkoloniale landbouw" over te dragen aan geïnteresseerden van alle leeftijden. De entree is gratis. Het museum is open van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Ommelanderwijk 53 Veendam Kijk voor meer informatie op: www.collectieterborg.nl of www.onstweddergaarvn.n

Auteur

Cindy Houwen