Atletiek | Beginnersgroep bij Runners Stadskanaal

Stadskanaal

Runners Stadskanaal begint op maandag 3 oktober voor de negentiende keer met een beginnersgroep.

De beginnersgroep is bestemd voor mensen die nog nooit hebben hardgelopen, maar ook voor mensen die (weer) wat aan sport willen gaan doen. Tijdens de trainingen, die plaatsvinden op maandag en woensdag, worden oefeningen afgewisseld met minutenloopjes die geleidelijk langer worden. Plezier en gezelligheid staan altijd voorop. Ook wordt aandacht besteed aan zaken als voeding, effecten van sporten op lichaam en geest, het voorkomen van blessures, looptechniek, loopkleding en welke loopschoenen horen bij mij. Tijdens de trainingen zorgt de trainer ervoor, dat niemand alleen achteraan loopt. Binnen zes maanden probeert Runners Stadskanaal op mensen zonder of met enige loopervaring het plezier van het hardlopen over te brengen en leer je 60 minuten aaneengesloten hard te lopen op je eigen tempo. Tevens wordt er naar toegewerkt om op maandag 17 april 2017, 2e Paasdag, deel te kunnen nemen aan de vijf of tien kilometer bij de Klap tot Klaploop. Deelnemers aan de beginnersgroep worden voor 3 maanden lid van Runners Stadskanaal en van de Atletiekunie en betalen daarvoor eenmalig (via incasso) 25 euro. Daarna kan men besluiten definitief lid te worden. Wie mee wil doen, is op maandag 3 oktober om 19.00 uur welkom in de kantine van het Noorderpoortcollege aan de Sportparklaan in Stadskanaal, nabij de atletiekbaan. Er wordt gestart met een intake. Daarna volgt de eerste training. Deelnemers moeten dus sportkleding meenemen. Mensen die maandag niet aanwezig kunnen zijn, hebben woensdag 5 oktober op dezelfde tijd nog een kans. Voor inlichtingen en vooraanmelding kunnen belangstellenden contact opnemen met Jan Prummel: 0599-616488 of prunner@hetnet.nl

Auteur

Paul Abrahams