Verkiezing Knoalster van het jaar | Er wordt veel gestemd

Stadskanaal

Vele, vele honderden lezers van de Kanaalstreek hebben in de afgelopen week gestemd op één van de vijf kandidaten die zijn genomineerd voor de eerste editie van de verkiezing van de Knoalster van het jaar.

door Paul Abrahams

De meeste stemmen worden uitgebracht via de website van de krant. Enkele tientallen lezers hebben via de mail gestemd. Het aantal brieven met de naam van de voorkeurskandidaat is tot dusverre op één hand te tellen. "Een aantal lezers heeft vaker gestemd", weet redacteur Paul Abrahams van de Kanaalstreek. "Eén lezer heeft zelfs negentien keer een kandidaat aangeklikt. Dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig zijn met een simpele technische handeling alle stemmen terug te brengen tot één stem per IP-adres." Stemmen kan tot en met woensdag 28 december. Dan wordt door notaris Bep Bergman het klassement opgemaakt. De nummer één krijgt vijf punten, de nummer twee krijgt vier punten en zo verder. Op donderdag 5 januari komt ook de jury bij elkaar om te stemmen. Uiteindelijk krijgen de kandidaten punten: vijf, vier, drie, twee en één. De twee klassementen worden samengevoegd. Mochten twee kandidaten evenveel punten in de wacht slepen, dan is de uitslag van het lezersklassement doorslaggevend. Onder de stemmers worden vrijkaarten verloot voor een filmvoorstelling in Service Bioscoop Smoky in Stadskanaal. De winnaars van de vrijkaarten krijgen voor de jaarwisseling bericht. De uitslag van de verkiezing Knoalster van het jaar wordt door burgemeester Baukje Galama bekend gemaakt op maandagavond 9 januari tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal in Theater Gert Teis. In de papieren krant van de Kanaalstreek is de speciale verkiezingspagina afgedrukt.  

Auteur

Paul Abrahams