Volkskerstzang | Drukte in de Willibrorduskerk in Ter Apel

ter apel

De volkskerstzang in de Willibrorduskerk in Ter Apel is goed bezocht. Dat meldt Ton Kuper namens het organisatiecomité.

"Er waren ongeveer 300 bezoekers, inclusief de zestig zangers. Daarmee was de kerk goed gevuld." "De formule van deze volkskerstzang werkt blijkbaar goed", vervolgt Kuper. "Het programma dat vijf kwartier duurde stond bol van afwisseling. Het koor Lumen Novum uit Stadskanaal en het Willibrordkoor uit Ter Apel traden gezamenlijk op, aangevuld met vele oud-leden van het voormalige koor Lovende Stemmen uit Sellingen. Pastor Ria van der Stam las het kerstevangelie voor en de jongedames Fleur en Roos Deuling uit Stadskanaal traden op met hun dwarsfluit, soms samen met de sopraan Alina de Roo. Henk de Muinck begeleidde de traditionele kerstliederen op het grote Nicholson orgel, maar speelde ook solo. Verder trad op het sinds 2010 spontaan gevormde Nicholson ensemble, dat nu bestaat uit acht personen. Na afloop van de geslaagde volkskerstzang stonden koffie en warme glühwein in de ontmoetingsruimte klaar."

Auteur

Paul Abrahams