UPDATE | Deddy Kruize winnaar van de verkiezing Knoalster van het jaar

Stadskanaal

Deddy Kruize is de Knoalster van het jaar geworden. Dat is vanavond bekend gemaakt door burgemeester Baukje Galama tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Stadskanaal in het Theater Geert Teis.

door Paul Abrahams

Deddy Kruize heeft haar huis in Stadskanaal verkocht, heeft haar vaste baan als operatiekamer-assistente in het Refaja opgezegd om twee jaar lang als vrijwilliger te gaan werken op de Africa Mercy, het grootste particuliere ziekenhuisschip ter wereld, dat ligt aangemeerd in Benin in West-Afrika. Daar worden kinderen en volwassenen gratis geopereerd. Ze moet zelf haar reiskosten en verblijfkosten op het schip betalen. De verkiezing Knoalster van het jaar is voor de eerste keer georganiseerd door redacteur Paul Abrahams van weekblad de Kanaalstreek. Behalve Deddy Kruize waren ook Anita Sanders, Catharina Woortman, Jaap Duit en Jan Geert Sterenborg genomineerd. In het klassement van de lezers van de Kanaalstreek eindigde Deddy Kruize op de tweede plaats (vier punten), in het klassement van de vakjury legde ze beslag op de eerste plaats (vijf punten). Alle genomineerden hebben een certificaat, bloemen en een verzorgingspakket van Op=Op Voordeelshop in Stadskanaal gekregen. De hoofdprijs is aangeboden door Juwelier Opticien Luitjens in Musselkanaal. Reactie Deddy Kruize
Deddy Kruize was helaas zelf niet aanwezig om de prijs in ontvangst te nemen. Zij komt pas over enkele maanden met verlof naar Stadskanaal. Vanuit Benin laat ze weten dat ze vereerd is. "Ik had absoluut niet verwacht dat ik zou winnen. Het voelt heel onwerkelijk. Ik doe gewoon mijn werk hier in Benin. Het is geen opoffering om mijn huis te verkopen en alles achter te laten. Het werken voor Mercy Ships is een roeping. Een droombaan waar ik van geniet en waar ik anderen mee kan helpen. Het verschil dat ons werk maakt in de levens van onze patiënten en hun families is onbetaalbaar. En dat is belangrijker dan een goede baan, aanzien of bezittingen."
 
 

Auteur

Paul Abrahams