Kanopolo | Michiel de Ruijter wint de 24 uur van Stadskanaal

Stadskanaal

Het team Michiel de Ruijter uit Uithoorn heeft het kanopolo toernooi '24 uur van Stadskanaal' gewonnen in de categorie eerste klasse.

GKV uit Groningen en KVSO uit Stadskanaal legden beslag op de tweede en derde plaats in het eindklassement. In de categorie tweede klasse werd de eerste prijs in de wacht gesleept door Hydronauten uit Leeuwarden. Groningen en Leviats uit Leiden werden als tweede en als derde gehuldigd. In de categorie derde klasse ging de winst uiteindelijk naar KV De Windhappers uit Den Haag. Viking uit Venlo en Michiel de Ruijter uit Uithoorn moesten genomen met de tweede en derde prijs. Het evenement werd voor de achtste keer gehouden in het zwembad van het Pagecentrum in Stadskanaal. Achttien teams hebben meegedaan. In 24 uur werden 49 wedstrijden van twee keer tien minuten gespeeld. Kanopolo is een balsport met teams van vier personen. Het is een soort rugby dat gespeeld wordt in speciaal ontworpen kajaks, waarbij een helm en zwemvest verplicht zijn.

Auteur

Paul Abrahams