Albert Heijn start 'Ik eet het beter' op basisscholen in Stadskanaal en omgeving

Stadskanaal

Albert Heijn vindt gezond eten belangrijk en biedt daarom op vele basisscholen in Stadskanaal en omstreken het 'Ik eet het beter-programma aan.

Hieronder vallen verschillende initiatieven die gezonde voeding op een interactieve manier onder de aandacht van de leerlingen brengt. Op donderdag 30 maart starten de leerlingen met het ‘Ik eet het beter’- programma. De leerlingen van groep 6 krijgen ‘Over de Tong!’ voorgeschoteld. Zoet, zuur, zout, bitter en zelfs umami weten de leerlingen letterlijk blindelings te herkennen. Zo leren ze bewust te proeven en maken ze kennis met nieuwe smaken. In ‘Testlab’ voor groep 7 gaan de kinderen als jonge onderzoekers aan de slag. Ze ontdekken door proefjes met producten wat voedingsstoffen & vezels doen voor hun lijf. De ‘KlasseLunch’ laat leerlingen van groep 8 op een originele manier ervaren dat gezond eten niet alleen lekker, maar ook leuk en makkelijk kan zijn. Het programma wordt afgesloten met een heerlijke en gezonde lunch. "Als winkel in de buurt vinden we het belangrijk dat kinderen bewust met voeding omgaan. Daarom brengen we met veel plezier een boodschappenpakket naar de basisscholen zodat ze aan de slag kunnen met het ‘Ik eet het beter’ programma", aldus supermarktmanager Bert Müller van Albert Heijn in Stadskanaal.

Auteur

Paul Abrahams