Week van het Geld op CDS 't Kompas in Gasselternijveen

Stadskanaal

Van 27 tot en met 31 maart is de Week van het Geld. In de Week van het geld worden activiteiten gehouden om kinderen te leren omgaan met geld.

Veel activiteiten vinden plaats in de klas. Financiële professionals verzorgen op aanvraag gratis gastlessen en workshops op basisscholen door het hele land. Onder andere medewerkers van banken, verzekeraars en andere financiële dienstverleners staan dan voor de klas om kinderen op een leuke manier te leren omgaan met geld. Medewerkers van De Bewindvoerster uit Veendam geven meerdere gastlessen op verschillende scholen. Op vrijdagochtend 31 maart brengen ze een bezoek aan C.D.S. ’t Kompas in Gasselternijveen. Daar geven ze gastlessen aan groep 1 tot en met 8. Aangezien De Bewindvoerster het belangrijk vindt dat kinderen van jongs af aan leren omgaan met geld, ondersteunt ze op deze manier de Week van het Geld. De Bewindvoerster helpt mensen die het zelf niet meer lukt om de financiën te beheren. Dit gebeurt door middel van beschermingsbewind door een bewindvoerder. Een bewindvoerder zorgt voor de financiële administratie van de klant. Wat dat precies inhoudt? De financiële administratie is alles dat in een huishouden betaald moeten worden. Denk hierbij aan huur, verzekeringen en andere vaste lasten.

Auteur

Paul Abrahams