Balletje hoog houden | Finalisten van Gieten zijn bekend

Stadskanaal

Nog een paar nachtjes slapen, dan wordt de finale gehouden van het kampioenschap balletje hoog houden.

door Paul Abrahams

Het evenement - een initiatief van de redacteur van deze krant - vindt plaats vrijdag 19 mei op het sportpark de Slenk in Mussel. Het kampioenschap is bedoeld voor A-junioren, B-junioren, C-junioren en D-junioren van de voetbalclubs uit het verspreidingsgebied van de Kanaalstreek en de Ter Apeler Courant. In de afgelopen weken heeft een aantal clubs op het eigen sportterrein een voorronde gehouden met als inzet een ticket voor de eindronde in Mussel. De twaalf bekers - drie bekers per categorie - zijn aangeboden door Henk Nijmeijer van Nijmko Telecom & ICT. Het spits van het programma wordt om 19.00 uur afgebeten met het verloten van een voetbal onder de finalisten. De bal is beschikbaar gesteld door Henk Klok van Sport Inn Henk Klok in Stadskanaal. Daarna kunnen de jeugdvoetballers laten zien wat ze in hun mars hebben. Hoe vaak lukt het om een balletje hoog te houden? Vijfentwintig keer? Tachtig keer? Of nog vaker? Niet alle jeugdvoetballers in de regio krijgen helaas de kans om mee te doen en om misschien wel op de foto te staan op de voorpagina van de krant. De reden? Het bestuur heeft de mail verwijderd of aangegeven dat ze niet meedoen aan het kampioenschap balletje hoog houden. Het kampioenschap balletje hoog houden wordt vrijdag 19 mei in Mussel gehouden, volgend jaar is Nieuw-Buinen aan de beurt. Het kampioenschap wordt dan opgenomen in het jubileumprogramma 100 jaar Nieuw-Buinen. Namens Gieten doen Mathijs Posthumus, Lennard Nienhuis, Marnix Kruize en Patrick Veldman mee aan het kampioenschap balletje hoog houden in Mussel. Begeleider is Danny Kolthof.

Auteur

Paul Abrahams