Westerwolde rijgt! | uniek evenement in Oost-Groningen

Stadskanaal

Op vrijdag 16 juni begint de vierde editie van Westerwolde rijgt!

Tien dagen lang zetten negentien tuineigenaren hun hek open voor het publiek. Alle tuineigenaren hebben weer kunstenaars uitgenodigd om in hun tuin te komen exposeren. De tuinen zelf zijn stuk voor stuk het bezoeken waard en allemaal anders. Van klein en knus, tot parkachtig en landelijk. Geniet van keramiek, glaskunst, LandArt, textiel- of schilderkunst, schuif aan bij verhalenvertellers of laat je rondleiden door een danseres of clown. Vier bijzondere locaties hebben zich aangesloten bij het evenement: Museum de Oude Wolden, de Burcht in Wedde en Gasterij Natuurlijk Smeerling hebben allemaal voor mooie exposities gezorgd en zijn gratis toegankelijk. Klooster Ter Apel geeft korting op de entreeprijs; het LandArt project op de enclave is wel vrij toegankelijk. Het programmaboekje met onder meer de adressen van de tuineigenaren en een overzicht van de activiteiten is verkrijgbaar bij de Tourist Info kantoren en agentschappen en ligt klaar bij alle deelnemende tuineigenaren. Nieuw dit jaar is de 'Westerwolde rijgt Fair' op woensdag 21 juni van 10.00 tot 17.00 uur in het beschermde dorpsgezicht van Smeerling, tussen Onstwedde en Vlagtwedde, te midden van monumentale boerderijen en bijzondere natuur. Rond Gasterij Natuurlijk Smeerling en op het terrein van Natuurmonumenten staan meer dan 50 stands met daarin tuingerelateerde zaken en kunst(zinnigheid). Live muziek en leuke activiteiten voor kinderen zorgt voor extra sfeer en gezelligheid. De fair is gratis toegankelijk. Het evenement Westerwolde rijgt! wordt donderdagavond 15 juni officieel geopend door wethouder Giny Luth van de gemeente Vlagtwedde. Plaats van handeling is Klooster Ter Apel. Onder het genot van een hapje en een drankje kan verder worden geluisterd naar Dolf Kuiper, Marende Verweij, Ilona Ophof en Bert Slijkhuis van Fos Four en is gelegenheid om de exposities in het klooster te bekijken. Kijk voor meer informatie op de website www.westerwolderijgt.nl  

Auteur

Paul Abrahams