Uitdaging voor buurtprojecten van start, Kern met Pit realiseert al 40 jaar duizenden bewonersinitiatieven

Stadskanaal

De inschrijving voor Kern met Pit 2018 is geopend. Een moestuin, een educatieve natuurroute, een dorpsfeest, een wijkkeuken, een repaircafé? Kern met Pit ondersteunt mensen met ideeën voor hun buurt.

Inwoners uit heel Nederland krijgen gratis kennis, advies en een groot netwerk. Is het idee binnen een jaar uitgevoerd? Dan krijgen de buurtbewoners 1000 euro voor hun initiatief én maken ze kans op de Gouden Pit ter waarde van 3000 euro. Sinds de start van Kern met Pit zijn ruim 3000 lokale buurtprojecten gestart, opgebloeid en verankerd in de maatschappij. Door deel te nemen, kunnen bewonersgroepen de kennis en het netwerk inzetten van KNHM (Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij). Dat zorgt vaak voor een enorme boost: door mee te doen met Kern met Pit is er iemand die kan adviseren bij een plan van aanpak of een bouwtekening kan maken. Kern met Pit stimuleert zo de betrokkenheid van burgers door ze te voorzien van informatie, praktische workshops en de begeleiding van vrijwillige adviseurs. Zo krijgen dromen steeds meer vorm en is realisatie binnen één jaar mogelijk. Het aanmelden van projecten kan tot en met 31 oktober via www.kernmetpit.nl

Auteur

Cindy Houwen