Zingend naar de Zondag | Genieten van Soli Deo Gloria uit Urk

Stadskanaal

Twintig jaar geleden werd door het Interkerkelijk Comité Zangavonden voor de eerste keer een bijeenkomst 'Zingend naar de zondag' gehouden in de beeldbepalende Poststraatkerk in Stadskanaal.

Tijdens de eerste bijeenkomsten bleef de teller nog steken op enkele tientallen belangstellenden, maar langzaam maar zeker is het aantal bezoekers flink toegenomen. Gemiddeld zitten zo'n 500 mensen in de kerkzaal. Dankzij sponsors en de opbrengst van de collecte lukt het nog steeds om de 'eigen broek op te houden'. Afgelopen zaterdag was de start van het twintigste seizoen. Reden genoeg voor het comité om 'eens flink in de bus te blazen'. Het spits werd namelijk afgebeten door christelijk mannenkoor Soli Deo Gloria (God alleen de eer) uit Urk. Ook organist Gerwin van der Plaats was van de partij. Het publiek genoot met volle teugen van het gratis toegankelijke zanguur onder leiding van Greet Berends. Als kers op de slagroomtaart kregen de vele honderden bezoekers na afloop ook een leuke attentie mee naar huis.

Auteur

Paul Abrahams