Ron Haans: Elk uur van de dag sporten in vijf centra

Stadskanaal

Sport- en Gezondheidscentrum Ron Haans heet sinds een tijdje Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum. Er zijn centra in Stadskanaal, Weener, Hoogezand, Groningen en Winschoten. Leden kunnen op elk tijdstip van de dag sporten in alle vijf centra.

Dus ook bijvoorbeeld van twee tot drie 's nachts. Leuk idee, maar de eerste mens die 's nachts zijn sportkleding aantrekt en gaat sporten, moet nog geboren worden.... "Daar vergis je je in", zegt Haans. "De tijden zijn veranderd. Vroeger ging men op voetbal, tennis of hockey om op vastgestelde tijden te trainen of een wedstrijd te spelen; nu willen mensen zelf bepalen wanneer ze gaan sporten. 's Avonds, 's nachts, 's morgensvroeg; er zijn in mijn sportcentra altijd mensen aan het sporten. Op Tweede Pinksterdag bijvoorbeeld zijn we normaliter gesloten; dit jaar niet. Wat dacht je hoeveel mensen er zijn komen sporten die dag? Meer dan 250!" Camera's De sportcentra zijn alle voorzien van camera's, sensoren en alarmknoppen. "Ook rondom de gebouwen hangen camera's. Mensen moeten hier veilig kunnen sporten. Mocht er iets gebeuren, dan worden meteen - automatisch - de hulpdiensten ingeschakeld. Die zijn er binnen een paar minuten. Niet alleen voor de sporters zelf, maar ook voor de mensen die in de buurt van de sportcentra wonen creëert dit rust en veiligheid." "De verandering van naam in Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum laat ook zien waar we voor staan, zoals service, een gevarieerd aanbod, betaalbaarheid en kwaliteit." Haans heeft overigens nog plannen om zijn formule ook op andere plaatsen in de provincie 'los te laten'. De markt afbakenen heet zoiets. "Er zijn wel andere sportscholen, maar het 24/7-principe hanteren alleen wij. Daarin ben je onder andere onderscheidend ten opzichte van de concurrentie." Ron Haans 24/7 Fitnesscentrum in Stadskanaal is gevestigd aan de Beneluxlaan 2A. Meer informatie op https://www.ronhaans.nl/index.php

Auteur

Arjan Brondijk