Wandelen met Konikspaarden in Bourtange

Bourtange

Het Groninger Landschap organiseert voor zondag 1 oktober in Bourtange een wandeling met het thema Konikspaarden.

Vrijwilligers van Het Groninger Landschap weten veel over de paarden die onze gebieden begrazen. Zij hebben ervaring met het omgaan met deze interessante dieren en weten veel te vertellen over hun taak in het landschap. Na een korte inleiding gaan zij met de deelnemers het veld in op zoek naar (sporen van de) Konikpaarden. De kinderen krijgen gerichte opdrachten via een zoekkaart, maar we laten we ons ook verrassen door wat we allemaal tegenkomen. Ouders/opa en oma’s mogen hun (klein)kinderen hierbij natuurlijk helpen. Stevig schoeisel is nodig. De tocht is niet geschikt voor rolstoelgebruikers of mensen met kinder- of wandelwagens. Honden niet toegestaan. De wandeling start om 13.30 uur bij Terra Mora aan de Bisschopsweg in Bourtange. Deelname is gratis.

Auteur

Arjan Brondijk