Boomkunst in het jubilerend hart van Westerwolde

Wessinghuizen

De bewoners van de buurtschappen Oud-Veele, Wessinghuizen en Höfte vieren op bescheiden wijze hun jubileum. Lang na het begin van onze jaartelling was dit gebied in Westerwolde onbewoond.

Rond het jaar 750 vestigden de eerste bewoners zich opnieuw op de hoge droge zandgronden langs de beken de Ruiten Aa en Mussel Aa. Daar in het centrum van Westerwolde liggen ook de drie buurtschappen die volgens de deskundigen, al ongeveer 1260 jaar bestaan. Dat is voor de huidige bewoners reden om aan iedereen die langs rijdt of loopt te laten zien, dat we blij zijn hier in deze omgeving te mogen wonen. Vele bomen langs de weg zijn daarom op een creatieve wijze verfraaid. Hedendaagse boomkunst. Feestelijk is het jubileum al gevierd met een barbecue bij de beroemde Geselberg. Zo volgen er nog andere activiteiten zoals lezingen bijvoorbeeld aanstaande donderdag 28 september over de aansluiting van Westerwolde op het aan te leggen glasvezelnetwerk en een bijvriendelijk Westerwolde. Zie voor meer foto’s en informatie: www.essenenaas.nl.

Auteur

Arjan Brondijk