60's Dylan in VanSlag

Borger

60’s Dylan brengt de muziek van Bob Dylan uit zijn beginperiode

In het begin van de roerige jaren zestig verwoordt Bob Dylan als geen ander de gevoelens van zijn generatie. In amper drie jaar tijd groeit hij uit van een 21-jarige singer-songwriter in kleine cafés tot een idool. De band 60’s Dylan, bestaande uit Frans Assink en Bart en Martin Eugelink, speelt songs uit de beginperiode van Dylans carrière, ‘62, '63 en '64. Zondagmiddag 8 oktober staat 60’s Dylan in cultuurpodium VanSlag in Borger. Het optreden is tussen 15.00 en 18.00 uur. Om te snappen waarom Dylan zo snel faam verwierf, moeten we de tijdgeest waarin hij de liedjes schreef kennen. Een tijd van rassenrellen, van de koude oorlog en van werkloosheid. 60’s Dylan laat het Amerika van de beginjaren zestig zien. Zij vertellen over het Amerika van die drie jaren en het effect ervan op de 21-jarige zanger. Het publiek krijgt een tijdsbeeld met aan de ene kant veel momenten van herkenning en aan de andere kant verrassende eyeopeners. Frans Assink, de Dylankenner van het duo 60’s Dylan, zingt en speelt gitaar en mondharmonica. Sinds 2014 versterkt Bart Eugelink 60’s Dylan. Hij zingt en speelt gitaar, klarinetten, low whistle, trekharmonica en cajon. Martin Eugelink tenslotte bespeelt de akoestische basgitaar. Meer info op www.vanslag.eu.

Auteur

Cindy Houwen