Avondwandeling door de bossen vanaf Buitencentrum Boomkroonpad

Drouwen

's Avonds wandelen door de bissen; dat kan op woensdag 11 oktober vanaf Buitencentrum Boomkroonpad in Drouwen. De wandeling begint om 19.00 uur.

Uitgestrekte bossen, verstilde vennetjes, kleinschalige heidevelden en grote mierenhopen komt men onderweg tegen. De gids van Staatsbosbeheer neemt de deelnemers mee voor een wandeling van ongeveer 5 kilometer en laat de mooiste plekken zien in de bossen van Gieten en Borger zien. De tocht gaat door de verschillende bostypes met beuken, lariksen, sparren, dennen en eiken. Ook gaat de wandeling langs heidevelden, vennen en grafheuvels. Onderweg ontdekt men welke dieren er allemaal leven en zien de deelnemers sporen van onder meer reeën, mieren, spechten en misschien wel van een vos of een boommarter. De avondwandeling duurt ongeveer twee uur. De kosten zijn 7,50 euro voor volwassenen en vijf euro voor kinderen tot en met 12 jaar. Aangeraden wordt om stevige wandelschoenen aan te trekken. Aanmelden Vooraf aanmelden kan via: www.staatsbosbeheer.nl/boomkroonpad. Buitencentrum Boomkroonpad is aan de Steenhopenweg 4 in Drouwen.

Auteur

Arjan Brondijk