Achterblijven na zelfdoding

Stadskanaal

Per jaar maken in de provincie Groningen ongeveer 65 mensen zelf een einde aan hun leven. “Voor degenen die achterblijven is dit pijnlijk en verdrietig”, zegt Erica Dompeling, geestelijk verzorger bij Lentis.

“Vaak zijn er vragen: Waarom is dit gebeurd? Had het voorkomen kunnen worden? Heb ik schuld? Dikwijls worstelen nabestaanden met gevoelens van boosheid en machteloosheid. Nabestaanden van zelfdoding voelen zich vaak alleen met hun verdriet en vragen.” Daarom organiseert Lentis voor hen de gespreksgroep ‘Verder na zelfdoding’. In deze groep kunnen nabestaanden praten over de verwarrende gevoelens en ervaringen en ze delen met mensen die ze ook hebben meegemaakt. Erica Dompeling: “Het gaat in de gespreksgroep om het delen van ervaringen. We beginnen in oktober en komen negen keer bij elkaar. Elke bijeenkomst duurt twee uur en heeft een thema. Er zijn geen kosten aan verbonden en deelnemers worden niet als cliënt ingeschreven bij Lentis." Voor vragen en aanmelden: 06-12955254 of e.dompeling@lentis.nl.

Auteur

Arjan Brondijk