Tanja Douwstra schrijft 'Als donderslag bij heldere hemel'

Stadskanaal

'Als donderslag bij heldere hemel' is het schrijfdebuut van de 17-jarige Tanja Douwstra uit Stadskanaal. Het boek telt 102 pagina's en kost 12,45 euro.

Het verhaal gaat over de bijna 14-jarige Casper die het prima naar zijn zin heeft met zijn vriendenclub, school en volleybal. Op een dag vertellen zijn ouders dat ze gaan verhuizen naar Amerika. Na een uitgebreid afscheid van al zijn vrienden en familie vertrekken ze met z’n drieën naar een grote stad in Californië. Casper ontmoet nieuwe vrienden, en zelfs een leuk meisje, Emily. In de vakantie wil hij er een paar dagen alleen op uit trekken, op zijn fiets, met een tentje. Hij begint opgewekt en goed voorbereid aan zijn tocht en fietst door de mooie landschappen van Amerika. 's Nachts slaapt hij in een tentje, maar de tweede nacht begint het vreselijk te onweren en gaat er van alles mis. Het landschap is niet meer te herkennen en Casper weet niet waar hij heen moet. Zou hij de bewoonde wereld nog terug kunnen vinden ...? Tanja Douwstra is 17 jaar oud en woont in Stadskanaal. Zij is de jongste in een gezin met zes kinderen. Tanja zit in het vijfde jaar van de havo op het Gomarus College in Groningen en is al van jongs af aan geïnteresseerd in het lezen van boeken. Naast het schrijven doet ze veel aan turnen.

Auteur

Paul Abrahams