Politie: coniferenpyromaan Stadskanaal is 16-jarige jongen

Stadskanaal

De politie heeft dinsdag een 16-jarige jongen aangehouden in Stadskanaal. Hij wordt ervan verdacht zeker tien keer brand te hebben gesticht.

Dat meldt Dagblad van het Noorden. Er volgen mogelijk meer arrestaties. In de wijk Maarsveld gingen de afgelopen tijd aan de lopende band coniferen in de brand. De politie meldt het vermoeden te hebben dat de jongen niet in zijn eentje handelde. De wijk was de afgelopen tijd in de ban van de branden. Zeker tien keer werd er brand gesticht in ruim een maand tijd. Vrijwel elke keer gingen er coniferen in vlammen op. De schrik zat er goed in, omdat de kans telkens bestond dat het vuur over zou slaan naar naastgelegen schuttingen, schuurtjes of zelfs woningen.

Auteur

Paul Abrahams