Zaal korfbaltoernooi in Stadskanaal | Ieren logeren bij Albert en Petra Mezach

Stadskanaal

Tien (landen)teams doen mee aan het internationale zaal korfbaltoernooi dat vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 november in De Spont in Stadskanaal wordt gehouden.

door Paul Abrahams

De deelnemers overnachten op verschillende locaties. Zoals bijvoorbeeld in het scouting gebouw, in een hotel of bij een gastgezin. Albert en Petra Mezach bieden sinds jaar en dag onderdak aan buitenlandse teams in hun boerderij aan het Tweede Boerendiep in Musselkanaal. "Hartstikke gezellig en we hebben de ruimte", vertelt Albert die enkele jaren lid is geweest van het organisatiecomité. Hij speelt zelf nog met veel plezier in het recreantenteam van Stadskanaal '74. "We kijken echt uit naar het toernooi." "We hebben heel wat teams in huis gehad", vult Petra aan. "Wales, Griekenland, Portugal, Dominicaanse Republiek en Ierland. De Ieren hebben zelf contact met ons opgenomen of ze weer bij ons mochten logeren. Natuurlijk. Ze blijven overigens maar een paar dagen. De ploeg van de Dominicaanse Republiek was bijna een week bij ons te gast." De Ieren landen op Schiphol en rijden met gehuurde busjes vervolgens naar Stadskanaal, waar ze door onder meer Petra en Albert worden verwelkomd in sporthal De Spont. "Vanzelfsprekend gaan we ze tijdens het toernooi enthousiast aanmoedigen. Vorig jaar heeft Ierland het toernooi gewonnen en natuurlijk hopen we dat de ploeg wederom de finale bereikt en gaat winnen." De indeling van de poules is inmiddels bekend. In poule A speelt Argentinië tegen Brazilië, Wales, Schotland en Stadskanaal ’74. In poule B kruist Ierland de degens met Colombia, Slowakije, Engeland en TUS Wesseling uit Duitsland. Het spits van het toernooi wordt vrijdagavond 3 november om 18.00 uur afgebeten door Stadskanaal ’74 en Schotland.    

Auteur

Paul Abrahams