Toneeluitvoering NAT: Onrust in het rusthuis

Stadskanaal

De toneelvereniging NAT uit Gasselternijveen (Nieveenster Amateur Toneel) brengt dit seizoen het blijspel 'Onrust in het rusthuis' van Henk Roede voor het voetlicht in MFC De Spil in Gasselternijveen.

De uitvoering is verplaatst naar 17 maart 2018. Net een week geleden is een nieuw bejaardentehuis geopend. Alles loopt nog niet op rolletjes, gelukkig zijn er dan ook nog maar een drietal bewoners aanwezig. Onder meer Olle Alle, die zijn kapitale boerderij heeft verkocht voordat hij het tehuis in ging, Driekus, een oude arme landarbeider, die nu een veel comfortabeler leven mag leiden dan voorheen in zijn krot. En tot slot Miep, die altijd zo vitaal was, tot twee weken voor de opening van het tehuis, waardoor ze met spoed ook een plekje heeft gekregen en zich nu heerlijk in de watten laat leggen. Deze drie oude van dagen kunnen rekenen op de constante zorg van de directrice, zuster Theadoramiena en klusjesman Tammo. Het team is nog niet compleet, want er wordt nog druk gezocht naar een goede kok ...

Auteur

Paul Abrahams