Veel animo voor buiten koken op camping 't Nije Hof in Stadskanaal

Stadskanaal

De eerste editie van het Northern fires outdoor food festival op camping 't Nije Hof in Stadskanaal is zondag prima verlopen.

door Paul Abrahams

Dat meldt Rob Versteegt. Samen met Christian Boomker uit Veendam is de beheerder van de camping in Stadskanaal de initiatiefnemer van het culinaire evenement. Rob en Christian delen een gezamenlijke hobby: koken op vuur in de buitenlucht. "Een flink aantal buitenkokers die het fijn vindt om met elkaar te koken had zich aangemeld voor het festival", vertelt Rob. "Uit onder meer Arnhem, Amsterdam, Drouwenermond en Zwolle. Vanwege de vele regen in de afgelopen dagen hebben we het festival moeten verplaatsen van een grasveld naar een verhard terrein bij de receptie. Afgezien van een enkele bui hebben we prima weer gehad. De publieke belangstelling voor de try-out was dan ook boven verwachting. Lees het volledige artikel woensdag in de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant.  

Auteur

Paul Abrahams