1200 vrouwen uit Drenthe bezoeken Glasmuseum in Nieuw-Buinen

NIEUW-BUINEN

De afdeling Nieuw-Buinen van Vrouwen van Nu heeft namens de Agrarische Commissie Drenthe de Agrarische Excursiedagen georganiseerd.

door Paul Abrahams

In zes dagen tijd hebben ruim 1200 Vrouwen van Nu-vrouwen uit heel Drenthe een bezoek aan Nieuw-Buinen en omgeving.

Met als thema 'Rondom de kerk, veen zand en zon zorgen voor werk' is een bezoek gebracht aan het Glasmuseum en Aardewerkfabriek/museum Goedewaagen beide in Nieuw-Buinen, akkerbouw-en energieopslagbedrijf J.R. de Jong in Odoorn en bloembollenteler Wollerich in Drouwenermond. De lunch is elke dag verzorgd door Het Tussendiep in Nieuw-Buinen.

Secretaris Jacco Pranger van de Historische Vereniging Nieuw-Buinen en Buinerveen blikt met een goed gevoel terug op het bezoek van de 1200 vrouwen aan het Glasmuseum in zijn woonplaats Nieuw-Buinen. "We zijn met onze vrijwilligers zes dagen in de weer geweest. Elke dag hebben we vier groepen van 50 vrouwen over de vloer gehad. Ze waren erg enthousiast over de verhalen over de geschiedenis van de glasindustrie in Nieuw-Buinen. Natuurlijk werd tijdens de rondleiding langs de machines en foto's ook de inhoud van de vele tientallen vitrinekasten bekeken."


Auteur

Paul Abrahams Redacteur