Stadskanaal biedt

STADSKANAAL

Aanpassingen voor een

toekomstbestendige woning, dat is het doel van de blijverslening die vanaf 1 januari via de gemeente aangeboden wordt. Met de lening kunnen de huiseigenaren met een zorgvraag aanpassingen realiseren om langer in hun woning blijven wonen.

De lening is een financiële steun voor iedereen die een levensloopbestendige woning wil creëren. De aanpassingen lopen uiteen van klein zoals een gasmelder, tweede trapleuning, een waterdetector en optische rookmelder tot groot zoals onder meer traplift, slaapkamer en badkamer verplaatsen naar begane grond, inloopdouche.

Met de blijverslening kunnen de aanpassingen worden betaald. Een voorwaarde

voor de lening is dat deze voorafgaand aan de werkzaamheden is aangevraagd.

De blijverslening is mogelijk door de samenwerking

met het Stimuleringsfonds Volkhuisvesting Nederland (SVn). Het SVn toetst of een aanvrager in aanmerking komt voor de lening en wat het maximale leenbedrag is. Kleine aanpassingen tot 10.000 euro kunnen worden gefinancierd met een

consumptieve lening, waar bij grotere aanpassingen tot 50.000 euro een hypothecaire lening wordt aangegaan.

Aanvragen

Vanaf 1 januari 2019 is het mogelijk om de lening aan

te vragen via de gemeente Stadskanaal.

De aanvraagformulieren

zijn te downloaden op de website en op te halen bij het bezoekersloket.

Het formulier wordt door de gemeente beoordeeld, waarna het wordt opgestuurd

naar SVn. SVn stuurt dan een persoonlijke offerte.


Auteur

paul.abrahams