Brand in garage Gieten

Gieten - Aan de Liesterkrallen in Gieten is in de nacht van zondag op maandag rond kwart voor vier brand ontstaan in een garage naast een woning.

De bewoners waren wakker geworden van hun hond die rare geluiden maakte. Hierop ging de bewoonster poolshoogte nemen en merkte op dat en veel rook ontwikkeling was in de aangrenzende garage.

Brandweer Gieten werd opgeroepen, alsmede brandweer Borger met de tankauto en brandweer Gasselternijveen. Het vuur was redelijk snel onder controle, maar voor alle zekerheid werd toch een gat in de muur geslagen om zeker te zijn dat geen vuur in de spouwmuur zou bevinden.

De bewoners, een man en vrouw, zijn op rook inademing verschijnselen gecontroleerd in de ambulance. De huisdieren, twee honden en een kat, zijn uit de woning gehaald door de brandweer. Een van de honden had rook ingeademd en kreeg zuurstof toegediend van de brandweer. Even later was de hond weer op de been. Een kat werd meegenomen door de inmiddels gearriveerde dierenambulance en is overgedragen aan de dierenarts. De tweede kat was nergens te bekennen, maar zou volgens de bewoonster naar boven zijn gevlucht.

Hoe de brand heeft kunnen ontstaan is niet duidelijk.

De schade aan de garagebox in aanzienlijk.