266 leerlingen doen mee aan Grunneger Laidjesfestival in de sporthal in Ter Apel

TER APEL - Maar liefst 266 enthousiaste leerlingen van twaalf basisscholen in de gemeente Westerwolde doen op vrijdag 22 maart in de sporthal in Ter Apel mee aan het Grunneger Laidjesfestival.

Onder begeleiding van de gelegenheidsband ‘De Grunnies’ zingen zij, in het Gronings, populaire liedjes en liedjes van bekende Groningers. Het publiek bestaat uit de ouders van de deelnemende leerlingen.

Met het liedjesfestival hoopt de gemeente kinderen meer bij de taal en cultuur van Groningen te betrekken. Ter voorbereiding op het liedjesfestival hebben alle deelnemende basisscholen workshops gevolgd van zangers en liedjesmakers Alex Vissering en Olaf Vos.

Aan het liedjesfestival doen leerlingen mee van De Driesprong uit Vriescheloo, Willem Lodewijck uit Bourtange, De Clockeslach uit Vlagtwedde, De Klimop uit Ter Apelkanaal, Plaggenborg uit Jipsinghuizen, Gebint uit Sellingen, Op d’Esch uit Sellingen, Bonifatius uit Ter Apel, De Vlinder uit Ter Apel, De Hoeksteen uit Ter Apel, H. Gerardus uit Ter Apel en de Interschool uit Ter Apel.