Genieten staat centraal bij de Bruintje Beer Tocht

MUSSELKANAAL - de Bruintje Beer Tocht staat op het punt van beginnen. De toertocht voor fietsers wordt zondag 24 maart gehouden.

Deelnemers kunnen kiezen uit twee afstanden: 50 en 90 kilometer. Er worden meer dan 500 namen op de startlijst verwacht.

De routes voeren de fietsers langs de allermooiste plekjes in de regio. Onderweg zijn verschillende verzorgingsposten ingericht waar het goed toeven is.

De start van de tocht over 90 kilometer is vanaf half negen 's morgens bij sporthal de Veenhorst in Musselkanaal. De inschrijving voor de fietstocht over 50 kilometer is vanaf half tien. Alle deelnemers krijgen een kopje koffie aangeboden en mogen desgewenst gratis op de foto bij de Wall of Fame.

In Vesting Bourtange worden de fietsers muzikaal verwelkomd door een regionaal bekende zanger en na afloop ligt een goed gevulde goodiebag klaar.

De opbrengst van de Bruintje Beer Tocht komt ten goede aan kinderen uit de regio die vakantie kunnen vieren in het Kinderhotel in Wedde.

In de afgelopen jaren is de organisatie overladen met complimenten. Zo is onder meer 'Extra Goed Geregeld' in de wacht gesleept, dat is het hoogste keurmerk van de Nederlandse Toer Fiets Unie (NTFU).