Grunneger Weke afgesloten met Dag van de Dieverdoatsie

BELLINGWOLDE - Zaterdag 23 maart wordt de Grunneger Weke in Westerwolde feestelijk afgesloten met een Dag van de Dieverdoatsie in Partycentrum De Meet in Bellingwolde.

Wethouder Giny Luth opent deze dag om 10.30 uur. Inwoners kunnen tijdens de Dag van de Dieverdoatsie tot 16.00 uur gratis deelnemen aan diverse activiteiten.

Alle activiteiten staan in het teken van de Groninger taal en cultuur. Er zijn bakworkshops, een workshop ‘Rappen in het Grunnegs’ met Lucas Jolink, een ‘Broescursus Grunnegs’, een fietstocht met Sanne Meijer ‘Onderweg door Westerwolde’ en activiteiten door het Huis voor de Sport.

Bezoekers van de Dag van de Dieverdoatsie kunnen struinen over de ‘Grunneger Markt’ of een bezoek brengen aan de mini-tentoonstelling ‘Verhalen van Groningen’. Verder zijn er optredens van de Giezelbaargbloazers, Fosfour, Berny Jansema en Josien Bakker. Het volledige programma is te vinden op westerwolde.nl

De Dag van de Dieverdoatsie is één van de laatste activiteiten die in het kader van de Grunneger Weke plaatsvindt. Het doel van deze activiteitenweek, die op 15 maart begon, is het onder de aandacht brengen van de Groninger taal en cultuur bij de inwoners van de gemeente.