FC Groningen Challenge op sportpark 't Heem in Ter Apel

TER APEL -Voor jongeren van 13 tot en met 15 jaar uit Westerwolde start op woensdag 3 april de FC Groningen Challenge op sportpark ’t Heem in Ter Apel. Het evenement begint om 16.00 uur.

De andere bijeenkomsten zijn op woensdag 10, 17 en 24 april. Deelname is gratis en de teams van minimaal zes en maximaal acht personen kunnen zich tot en met vrijdag 29 maart aanmelden bij Siebren van der Molen: s.vandermolen@hvdsg.nl

De FC Groningen Challenge bestaat uit drie onderdelen: de Skill Games, Buurtgoals en Soccer Games. Tijdens alle activiteiten krijgen teams punten voor maatschappelijke bijdrages en fair play. De jongeren kunnen bij de Skill Games hun vaardigheden verbeteren door verschillende oefeningen en trucjes uit te voeren. Tijdens de Buurtgoals moeten zij als team een maatschappelijke buurtbijdrage uitvoeren. Het team dat de meeste punten scoort bij deze activiteit wint een FIFA-event in de eSports Skybox met Nick den Hamer. Bij de Soccer Games gaat het om het voetbaltalent van de deelnemers.

De teams met de meeste punten vanuit de drie onderdelen gaan naar de finale op woensdag 1 mei op sportpark Corpus den Hoorn in Groningen.